H ΦΩΤΙΑ ΚΑΙΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ! Αλληλεγγύη στους 5 διαδηλωτές της 7ης Δεκέμβρη 2008 στην Πάτρα που διώκονται από το κράτος.

Έξι χρόνια μετά την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη, το κράτος δικάζει στις 17 Φλεβάρη 5 διαδηλωτές, τους οποίους συνέλαβαν οι δυνάμεις καταστολής κατά τη διάρκεια της πορείας της 7ης Δεκέμβρη στην Πάτρα. Μέσα στην κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη του ’08, που απειλούσε να πάρει καθολικά χαρακτηριστικά και να βάλει μπουρλότο στα θεμέλια του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και του απεχθούς κρατικού μηχανισμού ανά την επικράτεια, το κράτος φόρτωσε με κατηγορίες 5 διαδηλωτές, που έπραξαν το ίδιο με χιλιάδες άλλους καταπιεσμένους. Βρέθηκαν δηλαδή στο δρόμο του κοινωνικού αγώνα, εκεί όπου τους επέβαλλε να βρίσκονται η πολιτική, η κοινωνική και προσωπική ηθική και αξιοπρέπειά τους.

Είναι το ίδιο απεχθές, αντικοινωνικό και εχθρικό κράτος που σήμερα επιδιώκει να τσακίσει, όσους στέκονται ενάντια στον κύριο ρόλο του. Και αυτός στην παρούσα συγκυρία δεν είναι άλλος παρά η εξασφάλιση προς το κεφάλαιο, ντόπιο και υπερεθνικό, πως η καπιταλιστική ύφεση δε θα πλήξει την κερδοφορία του αλλά πως θα πατήσει πάνω από τη ζωή και την αξιοπρέπεια όσων περισσεύουν από την καπιταλιστική αναδιάρθρωση, προκειμένου οι από κάτω της κοινωνίας να φορτωθούν τα βάρη της διαχείρισης ενός συστήματος σε μακρά ύφεση και κρίση αναπαραγωγής.

Είναι η ίδια στιγμή που μαχητικά κομμάτια του ριζοσπαστικού κινήματος δέχονται ανηλεή επίθεση από το κράτος με τις τρομοεισβολές της αστυνομίας σε σπίτια αγωνιστών, τις δίκες και καταδίκες με στημένα κατηγορητήρια, τους ξυλοδαρμούς και τα βασανιστήρια αγωνιστών, την καταστολή διαδηλώσεων και τις επιστρατεύσεις απεργών.

Είναι στο εδώ και στο τώρα που το κράτος δολοφονεί μετανάστες στο Αιγαίο, αφήνει άλλους μετανάστες να σαπίζουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της δημοκρατίας τους, εμπορεύεται με χυδαιότητα κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα, η στέγαση, η υγεία και η περίθαλψη αποκλείοντας τους σύγχρονους ξεβράκωτους των Παρισίων από μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Οι συλληφθέντες του Δεκέμβρη με την προσωπική τους στάση, τη μαχητικότητα και την αλληλεγγύη τους κάνουν ακόμα πιο κατανοητή την ανάγκη σε όλους τους καταπιεσμένους και αποκλεισμένους αυτής της κοινωνίας πως απέναντι στη βαρβαρότητα κράτους και καπιταλισμού, πρέπει να συλλογικοποιήσουμε τις αντιστάσεις μας. Αντιτάσσοντας ένα πλατύ και μαχητικό μέτωπο αυτοοργανωμένου και αδιαμεσολάβητου κοινωνικού και ταξικού αγώνα από τα κάτω, να προτάξουμε την κοινωνική επανάσταση ως εκείνη τη διαλεκτική διαδικασία που στόχο έχει την ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους, την κοινωνική χειραφέτηση και τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας, κοινοκτημοσύνης, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ 7ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΑΣ : ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ, 9 :00 πμ

συνέλευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά | εργαλειοφόρος (κάθε δευτέρα στις 18:00 μμ στο εργ. κέντρο πάτρας) https://ergaleioforos.squat.gr/