Κάλεσμα του Συντονιστικού της Παμπατραικής Συνέλευσης συλλογικοτήτων και πολιτών για αποκλεισμό της ΔΕΗ στις 3 Φλεβάρη

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΙΣ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ ! ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ !

Τα τελευταία χρόνια, η εντατικοποίηση της επίθεσης σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, έχει οδηγήσει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να ζει σε συνθήκες πλήρους ανέχειας, εξαθλίωσης και φτώχειας, στερούμενο βασικά είδη μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης, όπως το φαγητό, η στέγαση, το ηλεκτρικό ρεύμα, η θέρμανση. Ο διαρκής φόβος για την εξασφάλιση και την κάλυψη βασικών αναγκών, απαραίτητων για την αξιοπρεπή διαβίωση κάθε ανθρώπου, είναι η συνθήκη στην οποία έχει οδηγήσει την κοινωνία το μεγάλο κεφάλαιο.

Ο φόβος και η τρομοκρατία που θέλουν να μας επιβάλουν ως πάγια συνθήκη όμως, σπάει στους αγώνες και στον δρόμο. Με την συλλογικοποίηση, την αλληλεγγύη και την οργάνωση από τα κάτω όλων όσων βιώνουν στην καθημερινότητα τους τις τραγικές συνέπειες των επίλογων των κυρίαρχων.

Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΔΕΗ που ήδη έχει ξεκινήσει, καθώς και τα πλατιά κοινωνικά μέτωπα αγώνα που δημιουργούνται, είναι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Σημαντικό είναι όμως οι αγώνες όλων μας να συντονιστούν, να δυναμώσουν, να συνδεθούν και να γίνουν πιο δυνατοί. Την ώρα που η ΔΕΗ ιδιωτικοποιείται, την ίδια ώρα που το ρεύμα ουσιαστικά παρέχετε δωρεάν σε δεκάδες μεγάλες εταιρείες και επιχειρήσεις , περισσότερες από 2 χιλιάδες οικογένειες, στην πόλη της Πάτρας, είναι αναγκασμένες να ζουν με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα από τη ΔΕΗ, ενώ χιλιάδες ακόμα άνθρωποι αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες για να πληρώσουν τους λογαριασμούς, υποχρεώνονται στο να κάνουν διακανονισμούς με την επιχείρηση και σε τελική ανάλυση καταρρακώνουν την ίδια τους την αξιοπρέπεια, παρακαλώντας για να έχουν ένα αγαθό που στις μέρες μας θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο για όλους.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΗ

ΑΜΕΣΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Συντονιστικό της Παμπατραικής Συνέλευσης συλλογικοτήτων και ατόμων