Πορεία από το Σωματείο Εργαζομένων στα ΚΤΕ του ΟΤΕ Ν. Αχαΐας – Τετάρτη 04/04

To Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης του ΟΤΕ Ν. Αχαΐας καλεί σε πορεία ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις και την ελαστική απασχόληση την Τεταρτη 4 Απρίλη στις 18.00 από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Οι εργαζόμενοι απεργούν για δεύτερη εβδομάδα ενώ έχουν έχουν αποκλείσει και το κτίριο του ΟΤΕ (Ταραμπούρα) από την Πέμπτη 29 Μάρτη. Ακολουθεί το κάλεσμα του σωματείου:

 

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

 

Οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ δεν προσκυνάμε τετελεσμένα γεγονότα. Την εβδομάδα που μας πέρασε κατεβήκαμε σε απεργία διαρκείας ενάντια στην απόλυση-πρόωρη λήξη των συμβάσεων μας και την αντικατάσταση μας με πιο ελαστικούς, πιο αναλώσιμους εργαζόμενους των 190 ευρώ το 4ωρο από τη θυγατρική του ΟΤΕ, ΟΤΕplus. Προχωρήσαμε την Πέμπτη και την Παρασκευή σε αποκλεισμό του κεντρικού μεγάρου του ΟΤΕ στην περιοχή Ταραμπούρα μαζί με εκατοντάδες αλληλέγγυους αγωνιστές. Χθες (Παρασκευή) ήταν βάσει της τελευταίας σύμβασης μας η τελευταία ημέρα εργασίας για όλους μας. Δεν ήταν όμως η τελευταία ημέρα του αγώνα μας. Οι προσλήψεις με το νέο καθεστώς των μισθών πείνας στον ΟΤΕ είναι μια πρώτη κρίσιμη εφαρμογή των μέτρων του Νέου Μνημονίου σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η μαζική ανεργία μας αφορά όλους είτε δουλεύουμε, είτε είμαστε άνεργοι. Είναι αγώνας τάξης ενάντια σε τάξη, ο αγώνας τους για να επιβιώσει το χρεοκοπημένο τους σύστημα ενάντια στις ζωές μας. Η μόνη λύση είναι η ασυμφιλίωτη μάχη στους δρόμους και σε κάθε χώρο δουλειάς. Συνεχίζουμε!

Απαιτούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα που να καλύπτει τις ανάγκες μας.
  • Απαγόρευση των απολύσεων. Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί.
  • Απορρόφηση όλου του προσωπικού από τον ΟΤΕ κάτω από ενιαίο εργασιακό καθεστώς και όχι από θυγατρικές με μισθούς πείνας και με αβέβαιο εργασιακό μέλλον.

 

Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα μέτρα τους, τη λαομίσητη κυβέρνησή τους και το σαπισμένο τους σύστημα.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο σε πορεία τη Τετάρτη 4/4 18:00 από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας