Συζήτηση για δράσεις αλληλεγγύης και έμπρακτης υποστήριξης στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Ο αγώνας των απεργών εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι αγώνας όλων μας.

Ένας αγώνας/μια απεργία που διεξάγεται ΑΝΥΠΟΧΏΡΗΤΑ εδώ και πάνω από 50 μέρες. Ένας αγώνας/μια απεργία που συμπυκνώνει τα χαρακτηριστικά εκείνα που μπορούν να θέσουν τις βάσεις για την σύνδεση και ανάπτυξη όλων των ριζοσπαστικών κομματιών αυτής της κοινωνίας.

  • Οι αποφάσεις παίρνονται από τη γενική συνέλευση των εργατών στην οποία υπάρχει καθολική συμμετοχή.
  • Οι αποφάσεις γίνονται πράξη από όλους τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα το εργοστάσιο να περιφρουρείται όλο το 24ωρο και ο αγώνας να γίνεται κτήμα όλων των εργατών.
  • Ο λόγος των εργατών ξεπερνάει τα συντεχνιακά τους αιτήματα, απλώνεται σε όλη την εργατική τάξη και θέτει ζητήματα ενοποίησης των κοινωνικών και εργατικών αγώνων.

Η αλληλεγγύη μας στους απεργούς της Χαλυβουργίας δεν πηγάζει από κανένα αίσθημα συμπόνιας ή φιλανθρωπίας απέναντι στη συντονισμένη επίθεση που δέχονται αλλά από τα ταξικά χαρακτηριστικά που οι ίδιοι έχουν θέσει. Την ώρα που τα ΜΜΕ και ο επίσημος συνδικαλισμός προσπαθούν να κουκουλώσουν το ζήτημα, είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό να στηθούν δομές αλληλεγγύης που μπορούν να στηρίξουν έμπρακτα την απεργία των Χαλυβουργών και να αφήσουν παρακαταθήκες για παρόμοιες περιπτώσεις που δεν θα αργήσουν να έρθουν.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/12 ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ