Απεργία Τετάρτη 15 Ιούνη – Πορεία 10.30 – πλατεία Όλγας

Αφίσα για απεργία 15 Ιούνη 2011

Η κρίση είναι δομικό σύμπτωμα του καπιταλισμού. Χθες έπληξε την Αίγυπτο, την Αργεντινή, την Τυνήσια, σήμερα την Ελλάδα και την Ισπανία, αύριο κάποια άλλη χώρα. Καμία αυταπάτη, κανένα περιθώριο μεταρρύθμισης.

Ο καπιταλισμός δεν διορθώνεται, ανατρέπεται!

Το χρέος δεν είναι δικό μας. Το δημιούργησε το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο. Ανήκει σε αυτούς που λεηλατούν εδώ και χρόνια το βαλκανικό προλεταριάτο, σε αυτούς που έχουν δις ευρώ στις ελβετικές τράπεζες και σε οφ σορ εταιρίες, σε αυτούς που εδώ και χρόνια απομυζούν την δική μας εργασία.

Δεν σας δίνουμε δεκάρα. Κοινωνική στάση πληρωμών από τα κάτω!

Η ιδεολογία της «ανάπτυξης» έχει φέρει τη γη στο χείλος της οικολογικής κατάρρευσης. Έχει καταστρέψει χώρες ολόκληρες, επιζητώντας το κέρδος από κάθε πτυχή της ζωής. Το κέρδος, η ανταγωνιστικότητα, η αποδοτικότητα είναι αξίες του κεφαλαίου όχι δικές μας.

Κοινωνικός έλεγχος του πως και τι παράγεται με γνώμονα τη βιωσιμότητα και ισορροπία  φύσης και κοινωνίας!

Ο κοινωνικός πλούτος είναι προϊόν της δικής μας εργασίας. Ανήκει σε όλους μας. Ελεύθερη πρόσβαση όλων σε νερό, τρόφιμα, υγεία, παιδεία, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Κανένα αγαθό δεν είναι εμπόρευμα.

Κανένα ξεπούλημα-Κοινωνικοποίηση όλων των μέσων παραγωγής!

Από τη Νότιο Αμερική ως τη Βόρειο Αφρική και από την Ελλάδα ως την Κίνα, η εργατική τάξη δεν έχει να χωρίσει τίποτα. Οι μετανάστες εργάτες που ζουν στην Ελλάδα είναι αδέρφια μας. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Μηδενική ανοχή στα καθάρματα της ακροδεξιάς. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός δεν θα περάσει!

Να γίνει κάθε χώρος δουλειά, κάθε γειτονιά, κάθε πλατεία χώρος ζύμωσης και αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων. Να φτιάξουμε παντού σωματεία βάσης, λαϊκές και εργατικές συνελεύσεις, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Να οργανωθούμε από τα κάτω και να συντονιστούμε οριζόντια-αδιαμεσολάβητα-αντιιεραρχικά.

Η κοινωνική αυτοδιεύθυνση είναι η μόνη λύση!

Να ξεπεραστούν οι λογικές της ανάθεσης και της πρωτοπορίας. Η απόλυτη αλήθεια-δόγμα πέθανε! Η απελευθέρωση των καταπιεσμένων ή θα είναι έργο των ίδιων των καταπιεσμένων ή δεν θα είναι απελευθέρωση!

Κήρυξη γενικής πολιτικής απεργίας από τα κάτω!

 

Απεργία Τετάρτη 15 Ιούνη – Πορεία 10.30 – πλατεία Όλγας